Neden Düğününüzde Canlı Müzik Tercih Etmelisiniz?

Elbette, banttan/ kayıttan müzik çalmayı tercih edebilir ve dilediğiniz gibi eğlenebilirsiniz. Bu tercih tam olarak size bağlı bir durumdur. Kayıttan müzik çalmayı tercih edenlerin sayısı .............

Canlı müzik mi yoksa banttan müzik mi?

Düğününüz var ve kafanız çok karışık. Düşünmeniz, planlamanız gereken pek çok konu var öyle değil mi? Her bir konuya ayrı ayrı yetişmeye çalışıyor ve her şey kusursuz olsun istiyorsunuz. Bunu istemekte haklısınız fakat sakin olmalısınız, düğününüze stresle birlikte değil mutlulukla hazırlanmanız gerekiyor.

Düğün hazırlığı denince akla gelen şeylerden biri de müzik konusu oluyor.  Düğün mekânı, tercih edilecek yemekler, gelinlik, damatlık seçimi, diğer hazırlıklar derken sıra müziklere geliyor. Bu konu önem verilmesi gereken konulardan biri. Üzerinde düşünülmesi gerekiyor. Çünkü atmosferi belirleyen şeylerden biri de başlı başına müzik konusu oluyor. Zaten düğününüzün atmosferi de en önemli konular arasında yer alıyor.

Siz hangi besteleri tercih ederseniz ortam o atmosfere bürünecek. Ortamı en çok etkileyen seçiminiz ise ‘ Canlı müzik mi yoksa banttan/kayıttan müzik çalmayı mı tercih etmeliyim? ’ sorusuna verdiğiniz yanıt oluyor. Bu yanıt için tercihiniz canlı müzikten yana olmalı. Neden mi? Bu sorunun cevabı için sizi yazının devamını okumaya davet ediyorum. Eminim ki bu canlı müzik tercihine hak vereceksiniz ve seçiminiz bu yönde olacak.

 

Düğününüze Farklılık Katın

Elbette, banttan/ kayıttan müzik çalmayı tercih edebilir ve dilediğiniz gibi eğlenebilirsiniz. Bu tercih tam olarak size bağlı bir durumdur. Kayıttan müzik çalmayı tercih edenlerin sayısı, canlı müzik tercih edenlerin sayısına kıyasla çok daha fazla. Buna bir şey diyemeyiz. Fakat en özel gününüze bir farklılık katmak istemez misiniz? Sıradanlıktan kurtulmak, hem kendinize hem de düğününüze gelen yakınlarınıza, farklı bir deneyim yaşatmak istemez misiniz?

Müzik dinlemek artık herkesin sürekli ihtiyaç duyduğu bir eylem haline geldi. Hepimiz her yerde telefonumuzdan, internetten müzik dinliyoruz. Peki neden konserlere veya canlı müzik yapan mekanlara gitmek istiyoruz, bunlara neden ihtiyaç duyuyoruz? Çünkü bunlar o anımızı daha etkileyici ve hareketli hale getiriyorlar. Canlı müzik sıradanlıktan uzak, farklı bir ortam oluşturmuş oluyor. Düğününüz için de bu durum geçerli. Canlı müzik tercihi ile düğününüze gelen yakınlarınızın üzerinde daha dikkat çekici, daha güzel bir etki bırakabilirsiniz.

 

Mutluluğunuzu İkiye Katlayın

Biraz da bu konu hakkındaki araştırmalara değinelim. Canlı müziğin insanlar üzerindeki etkilerine biraz göz gezdirirseniz karşınıza pek çok araştırma çıkar. Araştırmalar daha çok canlı müzik ile kayıttan müzik arasındaki farkı ve bunları tercih edip dinleyen insanların psikolojileri üzerindeki etkileri ele alıyor. Bu araştırma sonuçlarından elde edilen verilere göre canlı müzik, insanları psikolojik olarak olumlu etkiliyor ve daha iyi hissetmelerine yardımcı oluyor. Mutluluk hormonunu tetikliyor ve kişinin normalde dinlediği müziği canlı olarak dinleme fırsatı bulması, kişinin mutluluğunun artmasını sağlıyor.

Çok güzel değil mi? Canlı müzik; en özel, en mutlu gününüz için sizce de iyi bir seçim olmuş olmuyor mu?

 

Her Tür Müzik için Uygulanabilir

Üstelik müzik tercihiniz hangi türden olursa olsun, canlı müziğin sizin için daha iyi bir seçim olacağına da emin olabilirsiniz. Zevkinize göre seçimler yapabilme olanağına sahipsiniz. Örneğin düğününüzde oyun havaları tarzında parçalar ağırlıklı olacaksa düğün zurna ekibi sizin için çok daha mantıklı olur, oluşturmak istediğiniz atmosferi çok daha etkileyici, canlı bir şekilde yaratabilirsiniz. Tarzınız çok daha farklı ise ve daha sakin bir ortam planlıyorsanız, böyle bir durumda da minik bir düğün orkestrası ayarlamanız ulaşmak istediğiniz sonucu çok iyi verecektir.

‘Ben düğünümde her tür müzik çalınsın istiyorum, çoğu türde müziği seviyorum.’ derseniz o zaman bu düşüncenize uygun bir orkestra da bulabilirsiniz. Teknoloji ile her şey mümkün ve çok pratik bir hal aldı. İnternet üzerinden bu hizmeti veren pek çok düğün orkestrasını kolaylıkla bulabilirsiniz.

 

Düğününüz Herkesin Aklına Kazınsın

Herkes düğününün görkemli ve akılda kalıcı olmasını ister. Günler geçse de düğünü hakkında olumlu konuşulması duymak ister ve bu durum kişinin fazlasıyla hoşuna gider. Tabi ki siz de öyle istemekte haklısınız, kim istemez ki?

İlk dansınızı yaparken yakınlarınızın etrafından dolanan bir kemancı, müziği herkese en iyi şekilde hissettirir. Sadece müzik ziyafeti olarak değil, aynı zamanda canlı müzik sayesinde görsel şölen de oluşturmuş oluyorsunuz. Müziği sonuna kadar hissetmek için müzisyenlerin o performans anını da görmek gerekir. Masalar arasında dolanan bir kemancı hem gözünüze hem de kulağınıza iyi gelir. Oyun havaları çalarken ritmi davulcu ile yaşamak, dans etmek akılda kalıcı anlardan olacaktır.

Araştırmalara bakıldığınızda da akılda kalıcılığı sağlayan etmenlerden birinin deneyim olduğunu görebilirsiniz. Canlı müzikte bu deneyimin kalıcı olmasına katkı sağlar.

Diyelim ki romantik bir ortamda sevdiğiniz kişiyle yemeğe çıktınız. Masanıza bir kemancı geliyor. Bu durum, sadece arka fonda bir keman müziği duymaktan daha etkileyici değil mi? Günün değerini daha iyi hissettirmiyor mu? Tam olarak bu etkiden bahsediyorum. En değerleri günlerinizden birisi olacak düğününüz için de en iyisi bu olacaktır. Hoparlörlerden gelen müzikler yerine enstrümanlardan ve oradaki solistten gelen sesler daha iyi bir seçim olacaktır.

 

İyi Eğlenceler ve Mutluluklar!

Bu en özel gününüzde canlı müzik gibi güzel bir seçeneğiniz varken bunu tercih etmemeniz için bir sebep kalmamış gibi görünüyor. Geriye sadece iyi eğlenceler ve mutluluklar dilemek kalıyor.

0 Yorumlar

Hiçbir yorum bulunamadı