Korona Günlerinin Sosyal Mesafeli 10 Oyun Havası

Tüm dünya olarak hem geride bıraktığımız hem de hala içerisinde bulunduğumuz korona virüsü salgını günlerinde gerçekleşecek düğünleriniz için eğlenceli alternatif müzikler sunmak istedik................

Yasaklar dönemini kısmen geride bıraktığımız bugünlerde ancak açılabilen düğün sezonu şimdiye dek gördüklerimizden epey farklı. Öncelikle herkesin maske takması ve sosyal mesafe kuralına uyması gerekiyor. Hatta bu sebeple takı törenleri bile cansız mankenler üzerinden yapılıyor.

Peki ya oyun havaları? Düğün eğlencesinin olmazsa olmazlarından olan oyun havaları da koronavirüsün değiştirdiklerinden nasibini aldı. Örneğin halay çekmek günümüz düğünleri için hayal gibi bir şey olarak kenarda beklerken oyun havlarıyla sosyal mesafeye rağmen eğlenmek hala mümkün. Sonuçta düğün dediğimiz bir eğlence ve hayatta bir kere oluyor, tadını da çıkartmak lazım değil mi?

İşte sizin için koronavirüsün getirdiği sosyal mesafe kuralına rağmen düğününüze gelen misafirleri eğlendirebilecek oyun havası önerileri:

1-Roman Havaları

Birçok düğünün vazgeçilmez parçalarından biri olan oyun havaları koronavirüs döneminde de eğlence arayanların imdadına yetişiyor. Düğüne katılan tüm misafirleri kıpır kıpır eğlendirebilecek bu dokuz sekizlik müzik türü, sosyal mesafeye rağmen eğlenilebilecek oyun havaları arasında. İster yan yana ister karşılıkla olarak aradaki mesafeye dikkat ederek istediğiniz gibi eğlenebilirsiniz. Birçok çeşidi olan roman havalarından istediklerinizi seçip düğününüze renk, misafirlerinize neşe katabilirsiniz.

2-Zeybek

Hem kadına hem erkeğe oldukça yakışan, izlemesi de oynaması da ayrı keyif veren oyun havamız zeybek. Batı Anadolu’dan kopup gelen bu oyun havası neredeyse Türkiye’nin her bölgesinde kendine yer bulabilmiş. Normalde de birkaç metre aralıkla oynanan bu oyun havası adeta koronavirüs etkisinde gerçekleşen düğünlerimiz için bestelenmiş gibi duruyor. İster gelin ve damadın karşılıklı, isterse de davetlilerin çember oluşturarak oynayabilecekleri bu oyun havası hem oynayanların hem de izleyenlerin hoş vakit geçirmelerini sağlarken ezgisiyle de kalpleri dolduracak.

3-Erik Dalı

Yıllardır düğünlerin vazgeçilmez parçalarından biri olan erik dalı oyun havası eşliğinde eğlenmek pandemi düğünlerinde de bir sorun teşkil etmiyor. Karşılıklı mesafeye dikkat ederek döne döne oynayabileceğiniz bu oyun havası çok yüksek tempolu olmadığından maskeyle de sorun yaşamayacaksınız. Bu parçayı da rahatlıkla düğün müziklerinizin arasına ekleyebilir ve korona virüsüne rağmen hayalinizdeki düğün eğlencesine kavuşabilirsiniz. Sonuçta erik dalı olmadan gerçekleşen bir düğün nereden baksanız biraz eksiktir.

4-Kaşık Oyunu

Kaşık havası olarak da bilinen bu oyun havası özellikle iç Anadolu, güney Marmara ve Karadeniz bölgelerinde oldukça yaygın ve sosyal mesafe dostu diyebiliriz. Kaşıkları birbirine çarpa çarpa oynanan bu eğlenceli müzik eşliğinde eğlenirken isteseniz de birbirinize çok yaklaşamayacağınız için korona virüsün zorunlu kıldığı maskeli düğünlerinizde hiç çekinmeden tercih edebilirsiniz.

 

5-Reyhani Oyunu Havası

Son dönemde oldukça popüler hale gelen düğün şarkılarından biri de Reyhani oldu. Mardin yöresinin en sevilen oyunlarından biri olan bu oyun havası gelin ve damada oldukça yakışıyor. Üstelik sadece Mardin’de değil tüm Türkiye’de ilgi duyulan bir müzik olması sebebiyle o da listede yerini alıyor. Gelin ve damat karşılıklı oynarken misafirler izlemekle yetineceği için de korona virüsü döneminde tercih edebilecekleriniz arasında yer alabilir.

6-Mendil Havası

Trakya yöresinin eğlenceli oyunlarından olan mendil havasında öncelikle misafirler iki gruba ayrılıp karşılıklı diziliyorlar ve ellerindeki mendilleri sallayarak oynuyorlar. Sosyal mesafe sebebiyle halay çekmenin pek mümkün olmadığı bugünlerde bu oyun havası halay yerine geçebilecek bir alternatif olabilir. Yan yana gelenler, aralarındaki mesafeyi koruduğu müddetçe mendil havası sosyal mesafeli düğün konseptimize oldukça uygun görünüyor.

7-Çilli Bom

Adana yöresine ait eğlenceli mi eğlenceli parçalardan biri de Çilli Bom isimli parçadır. Düğünlerde severek oynanan bu oyun havasında genelde iki kişi aynı anda ortada eğlenirken diğer misafirler ise etraflarında tempo tutar. Hem sözleri ve müziği hem de oynanışı epey keyifli olan bu yöresel oyun izleyen misafirler için oynayanlardan daha bile eğlenceli olabilir. Üstelik hem az kişiyle oynanması hem de mesafeyi sorun etmeyen bir oyun havası olması sebebiyle korona günlerinde gerçekleşen düğününüzde tercih edilebilir.

8-Çiftetelli

Zaten karşılıklı olarak belirli bir mesafeden oynanan bu oyun havasını tam bir pandemi düğünü oyun havası ilan edebiliriz. Sadece aynı anda sahnede çok fazla kişinin bulunmaması gerekiyor. Yüksek tempolu olmasa da döne döne eğlenerek oynanabilecek bu müzik, düğünüze hem renk katacak hem de hem maskeye rağmen tüm misafirleri eğlendirebilecek.

9- Giresun Karşılaması

Her ne kadar her yörenin kendine özgü bir karşılama oyunu olsa da biz burada Giresun bölgesin karşılamasına yer vermek istedik, belki böylece yer veremediğimiz kolbastı için bir teselli olur diye düşündük. Uzak mesafeden de aynı eğlenceyi vadeden bu kıpır kıpır oyun havası, iki kişi karşılıklı olarak da oynanabildiğinden pandemi döneminde düğünü olan çiftlerin yüzünü güldürecektir.

10- Ankara’nın Bağları

Bu oyun havası yıllardır birçok düğünün kapanış müziği olarak akıllarda kaldı. Biz de bu sebeple ona sizin için hazırladığımız bu eğlenceli listenin en sonunda yer vermek istedik. Yine karşılıklı olarak ve ağır tempoda oynanan ve tam anlamıyla oynatan bu oyun havası misafirler arası ikişer metre mesafeden dahi aynı eğlenceyi vadediyor. Yani kendisi için mesafe tanımıyor diyebiliriz. Bu yüzden bugünlerde düğünü ya da nişanı olanların üzülmesine ve kendilerini eksik hissetmelerine hiç gerek yok.

Siz yine düğününüzün kapanışını Ankara’nın bağları eşliğinde yapabilirsiniz. Tüm engellere ve bu kadar beklemeye rağmen gerçekleşen düğününüze de böylesi yakışırdı zaten.

Tüm dünya olarak hem geride bıraktığımız hem de hala içerisinde bulunduğumuz korona virüsü salgını günlerinde gerçekleşecek düğünleriniz için eğlenceli alternatif müzikler sunmak istedik. Hem maske kullanarak hem de sosyal mesafeye dikkat ederek gerçekleşmek zorunda olan eğlenceleriniz için bu birbirinden keyifli oyun havalarından dilediğinizi seçebilirsiniz. Hayatınızda yer edecek bu önemli günde sevdiklerinizle birlikte sağlıkla eğlenmenizi dileriz.

0 Yorumlar

Hiçbir yorum bulunamadı