Düğünlerde Müzik Seçimi Zorluğunu Aşmak

Eminim ki düğününüze gelen yakınlarınızın her birinin sevdiği farklı bir oyun havası vardır ve özellikle kendi sevdiği müzik çaldığında dansa eşlik etmek isteyecektir.

Her Yörenin Oyun Havalarını Çalalım Hepsinin Gönlü Olsun

Gelin ve damadın en kararsız kaldığı seçimlerden biri diyebilir miyiz müzik seçimi konusuna? Evet, durum tam olarak da böyledir. Zevkler ve renkler tartışılmaz lafı bunun için söylenmiş olmalı. Durum biraz karışık görünüyor. Ama sakin olur ve mantıklı kararlar verirseniz, bu kararsızlık da kolaylıkla ortadan kalkmış olacak.

Düğününüze ailenizi, yakın çevrenizi, arkadaşlarınızı davet ediyorsunuz. Her biri bambaşka bir zevke sahip olabilir ki büyük ihtimal öyledir. Zaten her müziği de herkese beğendiremezsiniz. Karışık kesimlerden bir topluluğun zevklerinin tam anlamıyla uyuşmasını bekleyemeyiz öyle değil mi?

Pek çok tür alternatifiniz var ve nasıl hareket etmeniz gerektiğinden emin olamıyor olabilirsiniz. Yazının sonunda ortak bir karara varacağımızdan eminim. Bu nedenle vakit kaybetmeden devam edelim.

 

Klasik Müzik Tercih Etsek?

Tartışmalı konulardan biri de parçaların çoğunu klasik müzik tercih etmeniz olabilir. Bu tür için başlı başına özel bir ilgi alanı diyebiliriz. ‘Klasik müzik’ dendiği zaman bazı insanların yüz ifadelerinde bir değişim görebilirsiniz. Bu tür herkesin hoşuna gitmeyebilir. Maalesef ki çoğunluğun kafasında ‘klasik müzik sıkıcıdır’ algısı var ve bu algıyı sizin bir günde yok etmeniz mümkün olmayabilir.

Klasik müzik de kendi içinde sakin ya da hareketli bestelere sahip. Daha öncesinde bir kere kötü bir parçaya denk gelen biri, bir daha klasik müzik dinlemiyor ve onu sıkıcı buluyor olabilir. Belki de tam anlamıyla pek çok farklı beste dinleyip yine de beğenmemiş olabilir. Klasik müzik konusu ince bir zevk meselesi olduğundan dolayı; çoğunlukla bu müzik türünü tercih etmek iyi bir seçim olmayacaktır.

Düğününüzde, ilk dans ve sonrasında gelen tüm romantik danslarınız için klasik müzik seçmeniz yeterli olur. Eğer siz özellikle klasik müzik seviyorsanız o zaman ek olarak takı töreni, nikah kısmı veya pasta bölümü için de gayet güzel bir seçim olabilir. Bu kısım için dilerseniz küçük bir düğün orkestrası da gayet estetik olur. Böylece hem enstrümanlar ile göze hem de canlı müzik ile kulağa hitap eden bir seçenek tercih etmiş olabilirsiniz.

 

Sadece Kendi Yöremizin Oyun Havalarını Çalalım

Umuyorum ki bunun pek iyi bir seçim olacağını düşünmüyorsunuz. Çünkü düğününüze gelen arkadaşlarınızın ya da diğer yakınlarınızın oyun havasında çalınan yörenin dansını bilmemesi ya da sevmemesi durumu olabilir. Bu da meydana gelmesi gayet doğal bir durumdur. Arkadaşınızın; düğün boyunca yerinden kalkmamasını, oturmasını istemezsiniz öyle değil mi? Tabi ki sizi kırmamak adına kalkacak ve ortama uyum sağlamaya çalışacaktır ama eğlenmek herkesin hakkı diyor ve bu seçimi onun için yapmalısınız diyorum.

Eminim ki düğününüze gelen yakınlarınızın her birinin sevdiği farklı bir oyun havası vardır ve özellikle kendi sevdiği müzik çaldığında dansa eşlik etmek isteyecektir. Böylece sizin zorla dansa davet etmeniz yerine kendisi içinden gelerek size katılacaktır. Bu nedenle oyun havalarında çeşitlilik sağlamanız herkes için en iyisi olacaktır.

Pop Müziksiz Olmaz

Artık düğünlerin olmazsa olmazı haline gelen pop müzikler çoğunluk tarafından sevilmekte. Tercihlerinizde kendi zevkinize göre seçimleri rahatlıkla yapabilirsiniz.  Pop müzik türünde özellikle sözleri biraz incelerseniz, mutluluk veren pek çok besteyle karşılaşabilirsiniz. Bu müzikler aynı zamanda enerjinizi de arttıracaktır. Bu konuya daha fazla değinmeye gerek bile yok öyle değil mi?

Rock Müzik Türünü Çok Seviyorum Ne Olacak Şimdi?

Bu konuda sizi düşünmeye davet ediyorum. Rock müzik türü sevenleri tarafından dinlendiğinde farklı bir ambiyans ile bütünleştiriyor olabilir. Fakat dürüst olalım, rock müzik türünü dinlemeyen, dinlemeyi sevmeyen biri için bu durum işkence olabilir.

Araştırmalara göre rock türünde müzikler dinlemeyi sevmeyen insanlar bu tür parçalar dinlediğinde depresif bir moda girebiliyor. Psikolojik açıdan etkileyen bir durum diyebiliriz. Düğünümüze gelen herkesin mutlu gelip, mutlu ayrılmasını istersiniz. Bu nedenle, düğün dendiği zaman akla daha mutluluk saçan müzikler gelmeli. Sakin müzikler, hareketli müziklerden de mutluluk veren parçalar, enerjinize enerji katacak parçalar… En mutlu günlerinizden birinde herkes mutlu olmalı değil mi?

Farklı Tür Müzikler Seviyorum

Belki de burada değinmediğim başka bir müzik türüne/türlerine ilginiz var. Elbette olabilir; bunlar çoğunluğun, eşinizin dostunuzun sevdiği tarzda ise herkes bu durumdan memnun olacaktır. Hatta düğününüz boyunca çok güzel bir etki oluşturmuş olursunuz. Fakat değilse yoğunluğu o tür müziklerden seçmemeniz en iyisi olacaktır. Herkesin ortak payda da buluşup, oldukça eğlenmesini istiyorsanız buna dikkat etmelisiniz.

Herkesin Gönlü Olsun

Sonuç olarak müzik seçiminde çeşitliliği arttırmanız herkesin gönlünü hoş etmek adına çok iyi olur. Belirli bir türe odaklanıp, yoğunlukla aynı tarzla devam etmek pek doğru bir tercih olmayabilir. Düğününüz sevdiğiniz insanlarla dolu olacak. Sevdiklerinizin de fikirlerine önem vermelisiniz. Hatta bu konuda onlara da danışmanız çok iyi olabilir. Farklı bir bakış açısı ile size yardımcı olabilirler.

Elbette, düğün sahipleri olarak sizin hayatınızda dinlemeyi hiç sevmediğiniz müzikler olabilir. Onları kesinlikle listenin dışında tutmalısınız. Neden sevmediğiniz bir parçaya yer veresiniz ki? Düğün sizin düğününüz, en özel ve en değerli günlerinizden birinde sevmediğiniz şeylere yer vermemelisiniz. Her alanda olduğu gibi müzik seçiminde de kontrol tam anlamıyla sizde olmalı.

İyi eğlenceler!

0 Yorumlar

Hiçbir yorum bulunamadı