Bütün Düğün için En İyi Şarkılar

Başlıklardan şarkılar seçip hangi tarz istediğinize karar verebilir ya da tarzınızı seçtikten sonra örnek şarkıları listenize ekleyebilirsiniz.

İnsanlar düğünlerde eğlencenin zirvede olmasını isterler. Sevdiklerinizle bolca eğleneceğiniz, rengârenk bir zaman geçireceğiniz bir düğün için seçtiğiniz şarkılar oldukça önemlidir. Düğüne girerken, pasta keserken, birbirinize aşkla baktığınız o ilk dans için ayrı ayrı ve doğru şarkıları seçmek zor olabilir. Her kısım için nasıl bir şarkı çalmasını istediğinize karar vermek en kolay yöntem olacaktır.

Öncelikle Türkçe, yabancı; eğlenceli, sakin müzikler arasından hangisini istediğinize karar vermelisiniz. Bundan sonraki adım daha rahat geçecektir. Seçiminizi yapmanız için aşağıda sizler için bazı şarkıları topladık.

Başlıklardan şarkılar seçip hangi tarz istediğinize karar verebilir ya da tarzınızı seçtikten sonra örnek şarkıları listenize ekleyebilirsiniz.

 

Düğüne Girişinizi Eğlenceli Hâle Getirecek Şarkılar

Ska Wedding March - Locomondo

Mendelsshon’un Wedding March isimli eserinden uyarlanan şarkı Locomondo’nun eğlenceli dokunuşuyla rengârenk bir hale gelmiş.

Bob Marley - One Love

Hippi ruhunu düğününde hissetmek isteyenler için mükemmel bir seçim. Bob Marley’nin “Hadi bir araya gelelim ve iyi hissedelim.” dediği şarkıyla birlikteliğinizin gücünü herkese gösterebilirsiniz.

Somewhere Over The Rainbow - Israel Kamakawiwo’ole

“Gökkuşağının üstünde bir yerde…” diyen şarkı aşkınızın ayaklarınızı yerden kestiğini belirten, içinizi huzurla dolduracak bir şarkıda Israel Kamakawiwo’ole söylüyor.

Happy - Pharrel Williams

Düğününüzde kendinize hâkim olmayı unutun! Bu şarkıyla mutluluğunuzu herkese duyurun.

Lose Yourself to Dance - Daft Punk, Pharrel Williams

Şarkıya kulak verin ve kendinizi dansta kaybedin.

Uptown Funk - Mark Ronson, Bruno Mars

Düğünüme farklı ve eğlenceli bir giriş yapmak istiyorum diyenler için bir Bruno Mars şarkısına kapılmak iyi bir seçim olabilir.

 

Sakinlik İsteyenler İçin Yavaş Giriş Şarkıları

Wedding March - Mendelsshon

Düğününüze prensesler gibi bir giriş yapmak istiyorsanız bu şarkı tam sizin için. Ayrıca bu müzik Shakespeare’in Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı eseri için yazılmıştır. Düğünümde edebiyattan bir dokunuş da olsun isterseniz Wedding March en uygun seçimlerden olacaktır.

 

Valse - Nicolas Jorelle

Düğünlerin vazgeçilmez parçası Valse’i dansını da öğrenerek bir şova çevirmek sizin elinizde.

Young and Beatiful - Lana Del Rey

Bu şarkı için nikâh masasında “iyi ve kötü günde beraber” olarak verilen sözün ritme dökülmüş hali denebilir. Şarkıda “Genç ve güzel olmasam da beni sevecek misin, seveceğini biliyorum.” denmesi birbirinize verdiğiniz sözün bir başka şekli olacaktır.

Romantizmde Zirveyi Yaşatacak İlk Dans Şarkıları

Marry Me - Train

“Sonsuzluğun seninleyken yeterince uzun olduğunu hissettim.” diyen şarkı romantizmde zirveyi yaşatacak bir seçim olacaktır.

All of Me - John Legend

“Her zerrem her zerrene âşık.” dediğiniz kişiyle dünya evine girdiğiniz gün bu sözler eşliğinde dans etmek huzurlu bir resimden başka neye işaret edebilir ki?

Dance Me to the End of Love - Leonard Cohen

“Güzelliğinle dans et benimle…” dediğiniz eşinizle dansın ritmine kapılın.

Fly Me to the Moon - Frank Sinatra

“Sen tek arzuladığımsın.”

La Vie En Rose - Édith Piaf

Klasiklerden olan şarkı Fransızcanın kattığı romantizmle size eşlik edecek.

Bana Ellerini Ver - Özdemir Erdoğan

Sonsuza kadar ellerini tutmak isteyeceğiniz kişiyle aşkınızı yansıtacak çok iyi bir seçim.

That’s Amore - Dean Martin

Bazı benzetmelerle aşkın tanımını yapan şarkı romantizm adına değerli bir şarkıdır. İlk dansınızı bu değerli şarkıyla yapmak güzel bir anı olacaktır.

 

Pastanızı Keserken Aşka Kapılın

Mercuzio Pianist - J'y Suis Jamais Alle

Amelie filminden alınan şarkı son zamanların en popüler pasta kesme şarkılarından.

Bem Bem Maria - Gipsy Kings

Sizi çok eğlendirecek bu şarkıyla pastanızı keserken ritme kapılmayı unutmayın.

Aşk Kokusu - Kenan Doğulu

Türkçe pop şarkılarının birçok etkinliğe uymak gibi bir özellikleri vardır. Bu şarkı da “Havada aşk kokusu var.” derken kesinlikle sizin aşkınızdan bahsediyor.

Wake Me Up - Avicii

Sizi yükseklere çıkartacak bu şarkıyla pastanızı kesmek biraz daha farklılık anlamına geliyor.

 

Moliendo Café - Fanfare Ciocarlia

Kendinizi büyük bir bando ekibiyle hissettirecek bu şarkı pasta keserken en çok tercih edilen şarkılar arasında. Mutlaka listenize alın diyoruz.

Love and Marriage - Frank Sinatra

Aşk ve evliliğin birlikte ne kadar önemli olduğundan bahseden bu şarkı belki çok klasik olacak ama son karar sizin. Nişanlınıza da bşr sorun isterseniz.

Bucovina - Shantel

Pasta keserken çalınan şarkılar arasında bir klasik olan Bucovina eğlenceli bir düğün için olmazsa olmazlardandır.

Seninle Her Şeye Varım Ben - Kayahan

Her cümlesi ayrı romantik olan ve unutulmazlar arasında yerini çoktan alan bu şarkı aşkınızı çok iyi betimleyen ve modası hiç geçmeyen bir şarkı adayı.

Hit the Road Jack - Ray Charles

Ray Charles’ın başyapıtlarından olan şarkı ritmiyle size eğlenceyi tam olarak tattıracaktır. Hit the road Jack Dont You come back no more isimli şarkıda çikolata renkli efsane şarkıcı düğününüze sıcak bir Amerikan esintisi getirebilir.

Jump in the Line- Harry Belafonte

Son derece eğlenceli bu şarkı Beetlejuice filminin final sahnesiyle akıllara kazınmıştır da denebilir. Beetlejuice filmini unutulmaz kılan bu şarkı sizin düğünüzü de unutulmaz kılsa harika olmaz mı?

Sugar - Maroon 5

Klibi de farklı düğünlere sürpriz yapan bir şarkıcının üzerine kurgulanmış şarkı, düğününüz için çok iyi bir seçim olabilir. Biz farklı bir klip ekledik çünkü, diger klip başlayana kadar düğün biter.

 

Happy Together- Turtles

Birlikte ne kadar mutlu olduğunuzu herkese duyurmak istemez misiniz? Cevabınız evet ise seçtiğimiz bu son şarkımız tam sizin için.

 

0 Yorumlar

Hiçbir yorum bulunamadı