2020’nin En Çok Tercih Edilen İlk Dans Müzikleri ve Sizin Seçiminiz için Öneriler

Düğününüz için bir çalma listesi oluşturdunuz ya da oluşturacaksınız. 2020 yılında çıkan yeni dğün şarkıları ya da eskilerin olmazsa olmazlarından pek çok seçeneğe sahipsiniz.

İlk Dans Heyecanı

Düğününüzün en özel anlarından biri; ilk dans. Önemli bir konuya değiniyoruz. Bunun için çok heyecanlı olduğunuzu da biliyoruz. Çünkü düğününüzün bu bölümünde tüm gözler partnerinizle birlikte sizin üzerinizde olacak.

Yaşamınız boyunca herhangi bir topluluğun önünde dans etmemiş olabilirsiniz. Belki de şu ana kadar hiçbir dans deneyiminiz olmadı.  Sizin için biraz gergin, biraz heyecanlı ama unutulmayacak anlardan biri olduğunun da farkındayız. Hiç endişelenmenize gerek yok. Düğün öncesinden ufak bir hazırlık yapmanız o anınızın mükemmel olmasını sağlamak için yeterli olacaktır.

 

Düğün Şarkıları için Daha Özenli Seçimler

Düğününüz için bir çalma listesi oluşturdunuz ya da oluşturacaksınız. 2020 yılında çıkan yeni parçalardan ya da eskilerin olmazsa olmazlarından pek çok seçeneğe sahipsiniz. Elbette sevdiğiniz pek çok şarkıyı çalma listesine eklemişsinizdir. Fakat ilk dans müziğinizi seçerken çok daha özenli olmalısınız.

Çalma listenize eklediğiniz çoğu müziğin sözlerine baştan sona dikkat etmemiş olabilirsiniz. Zaten tüm sözlere dikkat etmeniz de gerekmiyor. Fakat ilk dans müziğiniz için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.

İlk dans müziğinizin sözlerine baştan sona dikkat etmelisiniz. Bu kısım diğer anlara kıyasla çok daha romantik ve anlamlı oluyor. Bu anı daha da anlamlaştırmak için seçeceğiniz şarkının sözleri çok önemlidir. Sözler sizin tanışmanızla, herhangi bir anınızla, hayatınızın bir bölümüyle uyumlu olmalıdır.


İlk Dans Şarkısı için Sizi Yansıtan Seçimler

İlk dans müziğinizin sizi yansıtması da önemli kriterler arasındadır. Daha çok hangi parçalarda dans etmekten keyif aldığınızı düşünün. Yabancı dilde veya Türkçe yavaş parçalar, enerji veren hareketli seçimler, sözsüz besteler, sakin melodiler…  Buna karar verdikten sonra seçim yapmanız çok daha kolaylaşıyor.

Müzik kapsamlı bir konu ve ilk önce sevdiğiniz bir türü belirlemeniz, bu kapsamlı alanı daraltacaktır. Böylelikle seçim yapmanız da kolaylaşmış olacak. Seçeceğiniz müzik tam anlamıyla sizin zevkinize uygun olmalı ki dans ederken keyif alasınız. Unutmayalım ki güzel duygular bulaşıcıdır. Siz keyifle dans ettiğinizde düğününüze gelen yakınlarınız da bu keyfi sizinle paylaşacaklardır.

 

Anılarınızı Hatırlayın

İlk dansınız için müzik seçerken, eşinizle yaşadığınız hatıralarınızı göz önünde bulundurmalısınız. İlk buluşmanızda kafede arka fonda çalan bir müzik veya sonrasında çok keyif aldığınız bir hatıranızda aklınızda kalan bir beste iyi bir seçim olabilir. Seçtiğiniz parça çaldığında güzel anılarınızı hatırlamanız sizin çok daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Çok daha öncesinden belirlediğiniz ve kendinize armağan ettiğiniz özel bir parçanız varsa o da mükemmel bir seçim olabilir. Tabii bu sırada göz yaşlarınızı tutamayabilirsiniz, duygusal anlar yaşanacak buna hazır olmalısınız!

 

Kısa Süreli Parça Seçimi

Kalabalığın önünde, tüm gözler üzerinizdeyken dans etmekten rahatsızlık duyuyor olabilirsiniz. O zaman ilk dans müziğinizi seçerken süresini de göz önünde bulundurmalısınız.

Eğer bu dans düşüncesi sizi geriyorsa, üç dakikalık kısa bir şarkı seçimi bile size, saatlerce süren bir eziyet hissini uyandırabilir. Bu durumda oldukça kısa bir şarkı seçmeniz iyi olacaktır.

Eğer ‘Ben dans etmeye doyamam.’ diyenlerdenseniz de oldukça uzun bir şarkı mutluluğunuzu, o süre boyunca, ikiye katlayacaktır.

 

Bu Yılın Popüler İlk Dans Müzikleri

Sevdiğiniz türe göre kolay seçimler yapabilmeniz adına yüz binlerce şarkı arasından 2020’nin en popüler ilk dans müziklerini sizler için kategorize ettik.

Sanırım artık işin en keyifli kısmındasınız. Bir elinizde kahveniz, yanınızda da eşinizle birlikte arkanıza keyifli dinlemeler dileriz! Alt kısımda belirttiğimiz, sevdiğiniz tarzdaki başlığı bulun ve aralarından kendi zevkinize en uygun seçimi kolaylıkla yapın.

 

Yabancı Dilde - Romantik Seçimler

 

Lady Gaga- Always Remember Us This Way

Whitney Houston- I will Always Love You

Ed Sheeran– Perfect

Ed Sheeran– Thinking Out Loud

John Legend– All Of Me

Petula Clark- The Wedding Song (There Is Love)

Shania Twain- You’re Still The One

Elton John- Can You Feel the Love Tonight

James Vincent Mc Morrow- Higher Love

Etta James– At Least

Frank Sinatra- Fly Me to the Moon

Christina Perri- A Thousand Years

Joe Cocker and Jennifer Warnes- Up Where We Belong

 

 

Türkçe – Romantik Seçimler

 

Sema– Fikrimin İnce Gülü

Kenan Doğulu– En Kıymetlim

Tanju Okan– Papatya Gibisin Beyaz ve İnce

Yaşar– Benim Bütün Rüyalarım Seninle

İrem Derici– Kalbimin Tek Sahibine

Mustafa Ceceli– Gül Rengi

Mustafa Ceceli– Hastalıkta Sağlıkta

Mustafa Ceceli– Sultanım

Sefarad- Seni Ne Çok Sevdiğimi

Ferhat Göçer– Bizim Şarkımız

Selim Gülgören– Aşıklar Şehri

Yusuf Güney- İki Romantik Deli

 

 

Klasik Müzik Seçimleri

 

Dmitri Shostakovich- Waltz No.2

Johann Strauss II- The Blue Danube Waltz

Carlos Gardel- Por una Cabeza

I Salonisti– Wedding Dance

 

 

Artık ilk dans müziğini de seçtiğinize göre sıra dans etmekte! Kesinlikle düğün gününüzden önce birkaç kez, seçtiğiniz müzikle birlikte, dansınızın provasını yapın. Hatta özel bir koreografi hazırlamanız ilk dansınızın büyüleyici etkisini arttıracaktır. Düğün gününüzden önce ne kadar pratik yaparsanız, o gün dans esnasında çok daha rahat hisseder ve kendinizden emin bir şekilde dans edersiniz. Ayrıca düğününüz bahanesiyle yeni bir dans öğrenmek için bir kursa bile yazılabilirsiniz. Eşinizle birlikteliğinizin size kattığı şeylerden biri de yeni bir dans öğrenmek olabilir.

Keyifli anlar ve ilk dansınızda da başarılar dileriz! Tüm mükemmellikler sizinle olsun!

 

 

0 Yorumlar

Hiçbir yorum bulunamadı